Kokemukseni luovuuden johtamisesta

Olen luovien prosessien johtamisen ammattilainen sekä kokemuksen että tutkimuksen kautta.

Kokemusta luovuuden johtamisesta olen kerännyt toimiessani Sibelius-Akatemian rehtorina ja dekaanina, Suomen Kansallisteatterin hallintojohtajana ja Suomen Teatteriliiton toimitusjohtajana. Näissä tehtävissä luovien prosessien ja organisaation vaatimusten yhteensovittaminen oli keskeisessä osassa.

London City Universityssä vuonna 2000 tarkastetussa väitöskirjassani ”Unmanageable Opera?” tutkin viiden oopperatalon johtamis- ja organisaatiorakenteita. Siinä luotujen ajatusten pohjalta olen kehittänyt luovuuden johtamisen konseptini.

Olen toiminut säännöllisesti kouluttajana Aalto Executive Educationissa vetäen mm. EMBA ja JOKO -moduuleja luovuuden ja innovaatioiden johtamisesta sekä tulevaisuuden johtajuudesta. Lisäksi olen luennoinut paljon aSSIST:issa Soulissa, Sibelius-Akatemiassa, Helsingin yliopistossa, Metropoliassa ja Eestin musiikki- ja teatteriakatemiassa.

Siviilissä olen espoolainen perheenisä ja vapaa-ajastani suuri osa kuluu lasteni kanssa. Nautin myös hyvästä ruuasta, musiikista, elokuvista ja lukemisesta sekä matkustamisesta.

This page in English

Creader Oy +358 40 501 2300 tuomas@creader.fi